סדקים בקירות בדירה חדשה – מתי זה רק אסתטי ומתי זו בעיה חמורה?

להשארת פרטים לשיחת ייעוץ:

גיליתם סדק בדירה החדשה? כך תדעו אם זה רק קוסמטי או בעיה רצינית

קיבלתם סוף סוף את המפתחות לדירה החדשה. הרהיטים במקום, התמונות תלויות, והכול נראה מושלם. אבל אז, אתם מבחינים בסדק דק שמתפתל על הקיר ליד הסלון. "בטח משהו קטן," אתם חושבים, אבל עם הזמן, הסדק הזה מתארך, מתפצל ואולי אפילו מעמיק.

השאלה המתבקשת היא – האם זה רק פגם אסתטי, או שמדובר בליקוי שעלול להוביל לנזק חמור יותר?

סדק קטן, בעיה גדולה

לא מעט דיירים מוצאים את עצמם בסיטואציה כזו. כמעט כל דירה חדשה סובלת מסדקים מסוימים בגלל תזוזת הבניין והתייבשות החומרים. בחלק מהמקרים מדובר רק בעניין אסתטי, אבל לעיתים – סדק תמים לכאורה יכול להעיד על בעיה עמוקה יותר, כמו כשל באיטום או בעיה בשלד הבניין.

אני זוכר מקרה של מיכל ויונתן, זוג שרכש דירה בפרויקט יוקרתי בגבעתיים. כמה חודשים אחרי שנכנסו לביתם החדש, הם הבחינו בסדק קטן ליד החלון במטבח. יונתן ניסה לתקן אותו בעצמו עם קצת שפכטל וצבע, אבל כעבור זמן קצר הסדק חזר – והפעם התפשט לאורך כל הקיר.

כשהם פנו למהנדס בדק בית, התברר שמקור הבעיה היה כשל חמור באיטום הגג, שגרם לחדירת מים וכתוצאה מכך – לסדקים בקירות. העלות לתיקון? עשרות אלפי שקלים. כמובן, הקבלן ניסה להתנער מאחריות בטענה שהכול "תקין". רק לאחר שפנו אליי, הצלחתי להפעיל לחץ משפטי ולהביא לכך שהקבלן יממן את התיקונים הנדרשים במלואם.

איך יודעים אם הסדק מסוכן?

לא כל סדק צריך להדליק נורה אדומה, אבל יש כמה סימנים שיכולים לעזור לכם להבין האם מדובר בליקוי רציני:

  • סדקים דקים מאוד (עד 1 מ"מ) – מופיעים לרוב בקירות הפנימיים, בעיקר ליד חיבורים בין קירות או תקרות. אלו בדרך כלל סדקים אסתטיים בלבד.
  • סדקים עמוקים ורחבים – כאלה שחוצים את שכבת הטיח ומופיעים לאורך כמה מטרים, במיוחד ליד עמודי תמיכה או תקרות, עשויים להצביע על בעיה מבנית.
  • סדקים אלכסוניים מעל חלונות ודלתות – עלולים להצביע על תזוזות חריגות בשלד הבניין.
  • סדקים שמלווים בכתמי רטיבות או עובש – יכולים להעיד על בעיות איטום חמורות, שעלולות לגרום לנזקים יקרים בהמשך.

מה החוק אומר על סדקים בדירות חדשות?

חוק המכר (דירות), תשע"א-1973 מגן על רוכשי דירות וקובע שהקבלן מחויב לתקן כל ליקוי שיתגלה במהלך שנת הבדק, גם אם מדובר בפגם אסתטי בלבד.

במקרים חמורים יותר – כמו סדקים שמעידים על כשל מבני או חדירת מים – האחריות של הקבלן חלה עד 7 שנים ממועד המסירה. למרות זאת, קבלנים רבים מנסים להתחמק מאחריות, ולכן חשוב להכיר את הזכויות שלכם ולדעת כיצד לפעול במקרה של ליקויים.

אז מה עושים כשמגלים סדקים בדירה?

אם גיליתם סדק בקיר, הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לתעד אותו היטב. צלמו את הסדק מזוויות שונות, כתבו את התאריך בו הבחנתם בו, ואם הוא משתנה עם הזמן – המשיכו לתעד.

השלב הבא הוא להזמין מהנדס בדק בית. חוות דעת מקצועית יכולה להוות ראיה חשובה במקרה שתצטרכו לפנות לקבלן או אף להגיש תביעה.

אם הקבלן מסרב לתקן את הליקוי או מנסה למשוך זמן, אני ממליץ לפנות מיד לעורך דין ליקויי בנייה. מכתב התראה רשמי יכול לגרום לקבלן להבין שהוא לא יכול להתעלם מהבעיה, ובמקרים מסוימים ניתן אף להגיש תביעה לפיצוי כספי או לחייב אותו לבצע את התיקונים.

למה חשוב לטפל בסדקים בזמן?

אני נתקל לא פעם בדיירים שמתעלמים מסדקים קטנים, מתוך מחשבה שמדובר רק בפגם קוסמטי. אבל האמת היא שככל שמחכים יותר, הבעיה עלולה להחמיר.

סדק קטן יכול להפוך לנזק מבני רציני, לגרום לחדירת מים, להתפתחות עובש ולירידת ערך של הנכס. במקרים מסוימים, התעלמות מסדקים חמורים עלולה אף להשפיע על יציבות המבנה ולגרום לבעיות בטיחותיות.

אל תחכו שהנזק יחמיר – פנו עכשיו לייעוץ מקצועי

אם אתם מתמודדים עם סדקים בדירה החדשה שלכם ולא בטוחים האם מדובר בבעיה חמורה או לא, אל תשאירו את זה ליד המזל. תיעדו את הליקוי, הזמינו בדיקה מקצועית, ואם הקבלן מסרב לקחת אחריות – אני כאן כדי לעזור.

אני יוני לוי, עורך דין ליקויי בנייה, ואשמח ללוות אתכם בתהליך כדי לוודא שהקבלן ימלא את כל חובותיו ושהנכס שלכם יהיה בדיוק כפי שהובטח לכם.

תמונה של עו"ד יוני לוי
עו"ד יוני לוי

עורך דין מקרקעין, המלווה פרויקטים של נדל"ן בארץ ובחו"ל כבר מעל 10 שנים. אני חי, נושם ואוהב את עולם הנדל"ן ושמח להעניק מהידע והניסיון המקצועי שלי ללקוחותיי. אני מאמין שלכל אחד מגיע עתיד כלכלי טוב ויציב, ואני כאן ללוות אתכם בפשטות, בתהליכים מורכבים בעולם הנדל"ן.

משרדנו בתקשורת

יוני לוי כתבה ישראל היום

סוגים שונים של פרויקטים בתחום המקרקעין - מאמר מקיף עם עו"ד יוני לוי


קרא עוד ⟵

יוני לוי רשת 13

ייפוי כוח מתמשך - מאמר מקיף שהתפרסם באתר רשת 13 עם עו"ד יוני לוי


קרא עוד ⟵

יוני לוי כתבה ביזפורטל

איך מוצאים עורך דין מקרקעין מומלץ שאפשר לסמוך עליו? - מאמר מקיף עם עו"ד יוני לוי


קרא עוד ⟵

המידע לעיל מהווה מידע ראשוני בלבד ואין הוא מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואין באמור לעיל בכדי להוות המלצה לנקיטת הליכים ו/או להימנעות מהם. מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום בטרם נקיטת כל פעולה. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על84ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על84ביקורות
×
js_loader
Facebook ג גוגל
5.0
מבוסס על13ביקורות
×
js_loader
היי שמח שפנית אליי, בוא נשוחח בוואטסאפ