איחור במסירת דירה מקבלן 

להשארת פרטים לשיחת ייעוץ:

נושא האיחורים במסירת דירה מקבלן הוא בעיה שכיחה ומטרידה עבור רוכשי דירות. כמי שעוסק שנים בתחום הנדל"ן, אני, עו"ד יוני לוי, מבין את הבלבול והמידע הסותר שקיימים בנושא זה. המטרה של מאמר זה היא להבהיר מהן זכויותיכם במקרים של איחור במסירת דירה מקבלן.

 

האם קבלן צריך לשלם פיצויים על איחור במסירת הדירה?

התשובה היא כן. חוק המכר (דירות), סעיף 5א (ניתן לקרוא על חוק המכר (דירות) בהרחבה באתר נבו), קובע כי על הקבלן לשלם פיצויים על איחור במסירת הדירה, בכפוף לסייגים המפורטים בהמשך.

הפיצוי הקבוע הוא ללא הוכחת נזק, כלומר תוכלו לדרוש אותו מבלי להוכיח שנגרם לכם נזק בפועל. אם נגרם נזק נוסף, ניתן לתבוע פיצויים נוספים.

 

מהו גובה הפיצוי בגין איחור במסירת דירה מקבלן?

ובה הפיצוי נקבע לפי עלות שכירות של דירה דומה באותו אזור ולמשך האיחור.

בטבלה שלהלן אציג לכם את שיעורי הפיצויים בהתאם לתקופת האיחור במסירה ביחס למועד המסירה הקבוע בחוזה:

 

משך האיחור במסירת הדירה גובה הפיצוי
0-30 ימים אין פיצוי
חודש אחד עד 4 חודשים פיצוי חודשי בשווי דמי שכירות לדירה דומה
5 חודשים עד 11 חודשים פיצוי חודשי מוגדל בשווי 125% מדמי השכירות של דירה דומה
11 חודשים ומעלה פיצוי חודשי מוגדל בשווי 150% מדמי השכירות של דירה דומה

 

מתי הקבלן פטור מתשלום פיצויים?

הקבלן פטור מתשלום פיצויים אם האיחור נגרם כתוצאה ממעשיו של הקונה בלבד או שלא באשמת הקבלן בכלל.

הפסיקה מצמצמת את הפרשנות ל"איחור שלא באשמת הקבלן", ודורשת שהקבלן יוכיח שהוא לא יכול היה למנוע את העיכוב בשל כוח עליון, אונס או סיכול. אם לא הוכח אונס או סיכול, לכאורה הוא יהיה חייב בתשלום הפיצויים.

אני כותב לכאורה כי כפי שאתם וודאי יודעים, קבלנים פועלים בשיטת מצליח – מנסים תמיד שלא לשלם את הפיצויים ולהטיל את האחריות על משב"ש (משרד הבינוי והשיכון), הרשות המקומית, קבלני משנה או כל גוף אחר שאינו הקבלן עצמו.

הפסיקה קבעה כי ככלל, גם במקרים אלו האחריות תרבוץ על כתפי הקבלן. ואולם, אם הוא יוכיח שאכן לא הייתה לו ברירה והוא לא היה יכול להקדים את המסירה, בית המשפט יפטור את הקבלן מחובת תשלום הפיצויים בעד האיחור במסירת הדירה.

 

כדאי לשים לב – נכון לתקופת מלחמת ברזל 2024:

האם המלחמה מצדיקה עיכוב במסירה ללא פיצויים?

גם אני שואל את עצמי את השאלה הזו. מדובר בשאלה חשובה שעודנה מתבררת. המלחמה יצרה באמת מחסור חמור בידיים עובדות בענף הבנייה מצד אחד, אך מצד שני עבודות עדיין מתקיימות בהיקפים מסוימים וקבלנים ממהרים לנצל את המלחמה כתירוץ ציני לאיחור במסירה.

לכן, בכל מקרה של איחור בפיצויים אני ממליץ לכם לפנות אל עורך דין מקרקעין מומלץ ולקבל ייעוץ מותאם אישית למקרה שלכם. עורך הדין ייעץ לכם האם הקבלן אכן חייב לשלם לכם פיצויים וינחה אתכם כיצד לפעול כדי לקבל את אותו הפיצוי.

לקריאה מורחבת על מקרים בהם הדירה לא נמסרה בזמן בשל מלחמת "חרבות ברזל" לחצו כאן <<<

גם בשל מגפת הקורונה נגרמו מקרים רבים של איחור במסירת הדירה מהקבלן. קראו כאן על איחור במסירה דירה בשל מגפה כאן <<<

 

מקרים של איחור במסירת הדירה מקבלן בהם טיפלתי

כדי להמחיש את הענין, עדיף להביא דוגמה מהחיים האמיתיים. הנה 2 מקרים שהגיעו לפתח משרדי וסייעתי ללקוחותי לקבל את שמגיע להם:

 

אמנון לא קיבל מפתח לדירה שרכש עקב עיכוב בחיבור לתשתיות מים

לפני מספר שנים טיפלתי באיחור במסירת דירה מקבלן של אמנון, לקוח וותיק שלי. הקבלן טען כי העיכוב נגרם עקב התנהלות הרשות המקומית ותאגיד המים, שלא חיברו את הדירה לתשתיות. אמנון פנה אליי נואש בתקווה לקבל פיצוי, אך עם אמונה קטנה מאוד שבאמת יצליח לקבל משהו.

לאחר הליך מורכב, הוכחנו כי הקבלן יכול היה להשלים את העבודות במועדן ועל כן הוא לא יכול להתנער מאחריות על העיכוב במסירה. בית המשפט פסק לטובתו של אמנון שקיבל פיצוי על איחור של 16 חודשים במסירת הדירה.

 

רותם לא קיבלה מפתח לדירה בזמן עקב אישורים שהתעכבו

רותם, רוכשת דירה בפרויקט חדש, נתקלה באיחור משמעותי במסירת הדירה שלה. הקבלן טען כי האיחור נגרם עקב עיכובים באישורים מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה. רותם, שהייתה זקוקה לדירה במועד המובטח, פנתה אליי, עו"ד יוני לוי, כדי להבין את זכויותיה.

לאחר בדיקה מעמיקה, גילינו שהעיכוב באישורים היה ידוע מראש ושהקבלן לא פעל מבעוד מועד לקבלם. בתביעה שהגשנו, טענו שהאחריות לעיכוב מוטלת על הקבלן. בית המשפט קיבל את טענותינו, ופסק לרותם פיצויים בשווי 150% מדמי השכירות של דירה דומה על איחור של 12 חודשים במסירה.

הסיפור של רותם מדגים את החשיבות שבפנייה לעורך דין מקרקעין מומחה במקרים של איחור במסירת דירה מקבלן. עם הידע והניסיון שלנו, ניתן להבטיח שהקבלן יישא באחריות המלאה והלקוחות יקבלו את הפיצויים המגיעים להם.

 

פנו אליי אם יש לכם ספקות ושאלות נוספות לגבי קניית דירה מקבלן <<<

 

לסיכום

קונים דירה מקבלן? הקבלן מתעכב במסירה? פנו אליי, עו"ד יוני לוי, לשם ייעוץ משפטי מקיף בתחום וקבלו את הפיצויים המגיעים לכם.

אני, עו"ד יוני לוי, מתמחה בדיני מקרקעין ובעל ניסיון רב שנים בעולם זה. לאורך השנים טיפלתי במאות איחורים במסירת דירות מקבלנים והשגתי ללקוחותיי את הפיצויים המגיעים להם.

הנה מעט ממה שהלקוחות שלי חושבים עליי:

כך כותב חן וייסמן: "מקצוען אמיתי. ליווה אותנו לאורך כל הדרך בזמינות מירבית  ומענה איכותי ויסודי. מומלץ בחום!"

וזה מה שהיה ליערה רונן להגיד: "יוני עו"ד מקצועי ביותר. בודק את הדברים לפרטי פרטים ונותן מענה אדיב ושירותי ללקוח. ממליצה בחום!"

צרו קשר עוד היום בטלפון: 077-804-1632

שאלות ותשובות:

רוכשי דירה זכאים לפיצוי סטטוטורי כאשר קבלנים אינם מוסרים להם את הדירה תוך 60 יום מהמועד המוסכם על פי חוזה המכר, לפי סעיף 5א לחוק המכר. 

פיצוי זה מחושב על סמך שכר דירה משוער של דירה דומה בתוספת של 25-50 אחוזים בהתאם למשך העיכוב במסירה. עם זאת, החוק אינו מפרט את סכום הפיצוי המדויק, מה שמוביל למחלוקות עם קבלנים לעיתים קרובות.

קבלנים יכולים לדחות את מסירת הדירה ללא פיצוי כאשר העיכוב נוצר עקב שינויים שביקשו הרוכשים עצמם במהלך הבנייה. כמו כן, עיכובים הנובעים מגורמים שאינם בשליטת הקבלן, למעט עיכובי קורונה או כאלו שנגרמו על ידי רשויות ציבוריות או אנשי מקצוע המעורבים בפרויקט, עשויים לפטור את הקבלן מחובת הפיצויים לעיתים.

התייעצות עם עורך דין מקרקעין היא קריטית כאשר מתמודדים עם עיכובים במסירת דירה מקבלן, שכן מצבים אלו כרוכים בסוגיות משפטיות מורכבות הקשורות לפיצוי סטטוטורי. משרד עו"ד מקרקעין מוביל יכול לספק לרוכשים הכוונה מקצועית בניהול המחלוקת מול הקבלן ולהגן על האינטרסים של רוכשי הדירות בהתאם לנסיבות בכל מקרה לגופו.

איחור במסירת דירה מקבלן - עו"ד יוני לוי
תמונה של עו"ד יוני לוי
עו"ד יוני לוי

עורך דין מקרקעין, המלווה פרויקטים של נדל"ן בארץ ובחו"ל כבר מעל 10 שנים. אני חי, נושם ואוהב את עולם הנדל"ן ושמח להעניק מהידע והניסיון המקצועי שלי ללקוחותיי. אני מאמין שלכל אחד מגיע עתיד כלכלי טוב ויציב, ואני כאן ללוות אתכם בפשטות, בתהליכים מורכבים בעולם הנדל"ן.

משרדנו בתקשורת

יוני לוי כתבה ישראל היום

סוגים שונים של פרויקטים בתחום המקרקעין - מאמר מקיף עם עו"ד יוני לוי


קרא עוד ⟵

יוני לוי רשת 13

ייפוי כוח מתמשך - מאמר מקיף שהתפרסם באתר רשת 13 עם עו"ד יוני לוי


קרא עוד ⟵

יוני לוי כתבה ביזפורטל

איך מוצאים עורך דין מקרקעין מומלץ שאפשר לסמוך עליו? - מאמר מקיף עם עו"ד יוני לוי


קרא עוד ⟵

המידע לעיל מהווה מידע ראשוני בלבד ואין הוא מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואין באמור לעיל בכדי להוות המלצה לנקיטת הליכים ו/או להימנעות מהם. מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום בטרם נקיטת כל פעולה. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 68 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 68 ביקורות
×
js_loader
Facebook ג גוגל
5.0
מבוסס על 14 ביקורות
×
js_loader